
به گزارش گروه وبگردی « سراج24 »به نقل از تهران پرس هر ساله در فصل تابستان و به دنبال افزایش سفرهای زیارتی و مهاجرت اتباع بیگانه از کشورهای همسایه همچون افغانستان، پاکستان و عراق به کشور شاهد بروز موارد تکی ابتلا به این بیماری هستیم به طوری که به گفته مسئولان وقوع این موضوع اجتناب ناپذیر است.
170 مورد وبا فعلا در کشور!
با وجود ادعاهای پیشین مقامهای مسوول مبنی بر عدم احتمال گسترش بیماری وبا در سطح کشور اما شمار مبتلایان به این بیماری به ۱۷۰ نفر رسیده که دو نفر از این بیماران ساکن تهران و کرج هستند.
در همین راستا معاون بهداشتی وزیر بهداشت ضمن تایید ورود وبا به تهران، آخرین وضعیت این بیماری در کشور را تشریح کرد.
دکتر علیاکبر سیاری درباره آخرین وضعیت بیماری وبا در کشور، گفت: تا شب گذشته 170 مورد وبا در کشور گزارش شده است که اکثریت آن در شرق و جنوب شرق کشور بوده است. دو مورد نیز در تهران و یک مورد نیز در کرج شناسایی شده است.
وی افزود: اغلب موارد بروز وبا وارداتی است چرا که این بیماری در افغانستان و پاکستان وجود دارد. کارگران افغانی که به صورت قاچاق از مرز وارد کشور میشوند، گاهی هفت تا 10 روز در راه هستند تا وارد کشور شوند و از آنجا که آب آلوده نیز در مسیر وجود دارد و همچنین اینکه به صورت قاچاق به کشور وارد میشوند، ممکن است تعدادی شناسایی نشده و وارد کشور شوند. مواردی که از سوی نیروی انتظامی شناسایی و به اردوگاهها برده میشوند، از سوی وزارت بهداشت مورد بررسی قرار میگیرند و بیماران احتمالی نیز درمان میشوند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت ادامه داد: از آنجا که تعدادی از آنها از طریق کرمان به رفسنجان و جیرفت میروند و یا از طریق شیراز به سمت خلیجفارس میروند، تعدادی نیز به تهران میآیند در نتیجه خطر آن وجود دارد که این بیماری از سوی این افراد به تمام کشور منتقل شود. موارد وبا در تهران نیز وارداتی است.
وبا در تهران !
گفته می شود تا روز یک شنبه دو مورد وبا در تهران و یک مورد در کرج ثبت شده است.
محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت گفته است: « تا ظهر یکشنبه، آمار مبتلایان وبا در کشور به ۱۷۰ بیمار رسیده است و دو نفر از این بیماران در شهر تهران و یک نفر نیز در شهر کرج شناسایی شدهاند.»
چند هفته قبل وزارت بهداشت عنوان کرده بود که احتمال گسترش این بیماری در پایتخت ضعیف است و امکان اپیدمی وجود ندارد»، اما حالا با وجود شناسایی چند بیمار مبتلا به وبا در شهرهای بزرگ و مرکزی ایران، «بیم آن می رود که آمار مبتلایان به وبا در پایتخت و دیگر شهرهای همجوار تهران افزایش یابد.
اطلاع رسانی شود؛لطفا!
عباس مومن زاده، متخصص بیماری های عفونی هشدار داده است که «اگر اقدام قاطعی برای جلوگیری از شیوع وبا در کشور انجام نشود و آگاهیرسانی درباره این بیماری به مردم ضعیف باشد، احتمال سرایت این بیماری در تهران یا هر نقطه ای از کشور وجود دارد.»
این پزشک متخصص به روزنامه جام جم گفته است: «اگر این بیماری دیر تشخیص داده شود و فرد مبتلا به سرعت به مراکز درمانی انتقال داده نشود، بیمار مبتلا به وبا ظرف ۱۶ ساعت فوت خواهد کرد.»
راه های مقابله با بیماری وبا
ضرورت کنترل آب آشامیدنی مناطق مختلف کشور
وزارت بهداشت اعلام کرده است رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم در جلوگیری و کاهش مبتلایان به بیماری وبا ضروری است.
همچنین عدم نظارت مسئولان چنین خسارتی را بر جای گذاشته است چرا که تعدادی از اتباع کشورهای شرقی ایران به صورت غیرمجاز و در مقاطع زمانی مختلف وارد کشور شدهاند و با توجه به اینکه این افراد در مدت زمان سفر خود به ایران در شرایط نامساعد قرار دارند و از مرزهای غیررسمی وارد شدهاند، زمانی که این افراد به دلیل بیماری به مراکز درمانی مراجعه می کنند، تعدادی از آنها مبتلا به بیماری اسهالی شدید شده اند که با انجام آزمایشهای لازم مشخص می شود به وبا مبتلا شدهاند.
خبرها حاکی از آن است که مسئولان در تلاشاند تا آب آشامیدنی و مواد غذایی به ویژه در استانهای جنوب شرقی کشور شامل کرمان و سیستان و بلوچستان را کنترل کرده و اقدامات ضروری لازم را انجام دهند.
پرهیز از مواد غذایی فسادپذیر
کارشناسان بر این باورند که تمام آبهایی که در محیط باز و توسط دستفروشان ارائه می شود باید آلوده تلقی شده و از نوشیدن آن توسط افراد خودداری شود و چنانچه به آب سالم دسترسی وجود ندارد باید آب پیش از استفاده حتما جوشانده شود اما تا حد امکان بهتر است اشخاص از آبهای بسته بندی شده و مطمئن استفاده کنند.
از سوی دیگر پزشکان نیز عدم مصرف مواد غذایی آلوده به ویژه خوراکیهای فسادپذیر از قبیل ساندویچ، بستنی، فالوده، شیرینیهای خامهای و غیره را از جمله مواردی عنوان کرده اند که رعایت آنها در پیشگیری از ابتلا به وبا نقش موثری دارد.
شستن مکرر دستها فراموش نشود
به عقیدهی آنان مردم باید از مصرف آبمیوههای غیربسته بندی اجتناب کنند و بهتر است در چنین شرایطی از آبمیوهها و نوشیدنیهای بسته بندی شده با در نظر گرفتن تاریخ مصرف آنها استفاده کرد؛ همچنین باید به خاطر داشت شستن مکرر دستها به محض بازگشت از بیرون بخصوص اماکن زیارتی موجب قطع زنجیره انتقال عفونتهای ویروسی، انگلی و باکتریای از جمله وبا می شود.
کارشناسان هشدار دادده اند که افراد در صورتی که به اسهال شدید با تعدد دفعات اجابت مزاج مبتلا هستند و چنانچه این حالت با از دست دادن آب فراوان از بدن همراه است، حتما در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنند.